vrijdag 3 september 2010

 

Multifunctioneel centrum moet er nu komen in Vroomshoop


Vroomshoop laat zich weer van de beste kant zien. Na de triatlon kwam een week later de drakenbootrace, die beide in 2009 hun oorspong vonden in 150 jaar Vroomshoop. Burgemeester Cornelis Visser verscheen bij het mooiste openluchtzwembad van Overijssel en loste het startschot voor de triatlon. Dat deed hij niet met een klappertjespistool. Een heus lawinepistool werd afgeschoten en gelukkig was het geen oud en nieuw. Dan had de politie dat ding in beslag genomen. Jammer genoeg verscheen Cornelis netjes in het pak en hij zwemt niet in het geld, noch in het water. Volgend jaar dan maar, want zo’n sportieve daad zorgt wel voor goodwill onder de bevolking.
Bij de drakenbootrace roerde wethouder Johan Oordt de trom en stond de Vroomshoopse wethouder André Idzinga ook niet als de beste stuurman aan de wal, maar deed sportief mee. De CDA-fractie vormde nu opeens nu wel een combinatie met de Christen Unie en oud-wetsjouwer Martha van Abbema, de redder van het kleine Puntbruggie, liet zich ook niet onbetuigd. Couzijn Bos ging ook het schip in en we misten nog Henk Nieboer en Heleen Lamberink, die echter al uit de boot waren gevallen.
Een uitermate streng reglement hing aan de walkant en wapens en drugs waren verboden, ook voor de Neeltje Jacoba met vele Klaas Bruinsma’s en Mabel Wisse Smit. Veel respect was er voor de leden van de Atletiekvereniging Twenterand, een week ervoor ook al superactief bij de triatlon. Ze roeiden over de Vroomshoopse Bosbaan, terwijl hun eigen atletiekbaan in het bos door toedoen van de politiek al met man en muis was vergaan. Die
175.000,-- gaat naar het multifunctioneel centrum in Vroomshoop. In oktober aanstaande valt de beslissing in de gemeenteraad. Wordt dat weer uitgesteld, dan stel ik voor met alle drakenboten als Vroomshoopse Noormannen naar Vriezenveen te varen en daar het Manitobaplein te bezetten.
De datum van de Brede School in Den Ham is al bepaald, het MCC al bijna ingezakt en nog steeds ligt er nog geen besluit over de centrumvisie. Dat kan toch niet waar zijn! Dat een aannemer uit Tilburg die Brede School gaat bouwen, is helemaal onbegrijpelijk. Waarom De Groot Vroomshoop niet, die nu als derde eindigde? Moet je juist in deze tijd van recessie niet juist je eigen bedrijfsleven stimuleren? Ik snap daar geen hout van. Vroomshoop wil niet opnieuw met de werkloosheid voorop lopen en dan valt toch en regievoering op de gunningen te verwachten.
Wie weet gaat de liberaal Chris Walraven daar wat aan doen. Dat raadslid Trudy van Nederpelt een keer zou weg gaan was niet zozeer de vraag. Het ging erom wanneer ze weg zou gaan. Zo snel na de verkiezingen roept vraagtekens op, al lijkt het wel op het vertrek van Wouter Bos en van Camiel Eurlings. Het gezin gaat voor, dat moge duidelijk zijn.
Maar de echte reden heeft natuurlijk heeft het allemaal te maken met de uitgesproken ambities van de Hammenaar Chris Walraven. Er waren meer kapiteins op het VVD-schip en dan wordt het inderdaad een draak van een fractie. In het verleden werd Trudy nog geruggensteund door Herman Slot en Freek Becker. Helaas, ze zijn ons beiden ontvallen. Nu werd steeds meer duidelijk dat Trudy van Nederpelt aangestuurd werd door de VVD-achterban, die eigenlijk de lakens uitdeelde. Toch kijk ik uit naar de entree van Chris Walraven, die geen groentje en ook zeker geen grijze gehaktbal is. Hij kan voor leven in de brouwerij zorgen en zegt waarop het staat. Er kan menige steen in de wat stille politieke vijver van de gemeente Twenterand verwacht worden.
De scheiding tussen Vroomshoop en dochter Geerdijk is sinds 1 september 2010 een feit. Een andere postcode leidde tot dit op eigen benen staan. Noaber Jan Huiting gaf al aan dat hij hoopte dat de nieuwe postcode 7686 zou leiden tot het winnen van de postcodeloterij. Wie weet komt er dan nog een zwembad of en kulturhus in Twenterand bij.
In ieder geval is na Vroomshoop als de diamant in Twenterand de Geerdijk de mooiste kant in Twenterand. Je zag burgemeester Visser wat jaloers kijken: dat is heel wat anders dan het wonen in de wat saaie Kerkstraat in Vriezenveen.
Cornelis Visser was als Europarlementariër actief voor het CDA en volgde natuurlijk ook met argusogen de machtstrijd in het landelijke CDA. Bij macht denken we vooral aan Maxime Verhagen en bij principes aan Ab Klink. De fractiedeur van het CDA heeft een klink, maar ging nauwelijks open. “We hopen er vannacht met die haantjes vannacht uit te komen en dan zonder het old boys-network van Van Agt en Aantjes”, zo was het af te lezen. dat was wel duidelijk. Willem Aantjes verliest wel z’n haren en niet z’n streken en maakte bij Knevel en van de Brink op Nederland 1 melding van 18 dissendenten binnen het CDA.. Ik moet ook aan de conference van Wim Kan over premier Jan de Quay denken: “Lijmen Jan, lijmen met z’n allen, lijmen tot je niet meer kan en dan maar carnavallen”. Weet wel CDA, waar je lijmt blijft een breukvlak en ik zie die draak van een gedoogkabinet er niet komen.
Laten we positief eindigen. Deze week circus in Vroomshoop, volgende week het grote Oranjefeest, het kan niet op. Hier gebeurt het: Vroomshoop heeft het!

Reacties:
Mooie blog met leuke woordspelingen. Ik lees je blogs altijd met heel veel plezier.Ik ga mijn best doen in het gemeentehuis en heb wel wat stenen achter de hand. Bedankt voor het vertrouwen.
 
Dat Hendrik uitziet naar ene heer Walraven uit de VVD valt mij erg tegen. Het is een 2e Roozeboom: veel geschreeuw, op de man/vrouw spelen en weinig wol.
De VVD heeft overduidelijk niet de cv van Walraven uitgeplozen, anders waren ze er nooit aan begonnen. Een succevolle ondernemer zoals Walraven zichzelf noemt, woont in een duur huis op een mooie plek en rijdt in een luxe auto. Bij hem niets van dit alles. Dat kan ook niet anders als je bedrijven kapot laat gaan. En dit is maar een tipje van de sluier ...
 
Aan H.W.

Wat een onzin beste man of vrouw. Uiterlijke schijn bedriegt. Hoe kan je nu in vredesnaam aan een huis of aan auto beoordelen of iemand succesvol is geweest? Dat is wel heel erg kortzichtig en als dit de criteria zouden zijn, dan zijn we met z'n allen wel diep gezonken. Walraven woont echt in een mooi huis hoor en op een heel goede locatie. Volgens mij reed hij vroeger in een Mercedes en later in een Kia Sorento maar heeft hij nu helemaal geen auto meer, want die heeft hij juist niet dagelijks meer nodig. Lijkt mij een juiste bijdrage aan het milieu. Ik daag je wel uit om de hele sluier op te lichten, dit is wel heel goedkoop.
 
Hendrik,

Leuk dat leden van het college mee doen aan een drakenbootrace. Ik had echter veel liever gezien dat deze mensen zich druk zouden maken over het besturen van onze gemeente. Ze stellen de noodzakelijke beslissingen alleen maar uit en ik voel me daarbij echt in de boot genomen.
 
Wat een ongenuanceerde reacties, waar gaat het hier eigenlijk over en wat is de bedoeling hier van? Er wordt een nieuw raadslid benoemd en net zoals de andere raadsleden zullen we hem beoordelen op zijn functioneren als raadslid. Verspilde energie en onzinnig om hem vooraf al met de grond gelijk te maken.. Hebben jullie niets beters te doen en zijn er geen andere onderwerpen waar we allemaal wel wat mee opschieten? P.S. ik woon in een klein huurhuis en heb een tweedehands Fiatje. Nu kan iedereen zien dat ik niet succesvol ben. Dat is jouw schuld H.W. Ik ben nu voor mijn leven getekend.
 
De Brede School wordt gebouwd door een aannemer uit Breda. Ik mag toch aannemen dat die de laagste inschrijving heeft gehad? Dan is het toch niet meer dan billijk dat dat bedrijf de School mag gaan bouwen.

De Groot had gewoon slimmer moeten zijn en een lagere prijs moeten afgeven, juist omdat het in ons eigen dorp is.

Of snap ik iets niet?

Florijntje
 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]