woensdag 26 mei 2010

 

Je onderscheiden en door het ijs zakken

Sabiene Uitslag scoort nog steeds in Twenterand. Nu is ze de meest sexy politicus van dit moment. Wat koop je daarvoor bij de aanstaande verkiezingsuitslag, nu bepaalde partijen steeds meer afgeschminkt worden. Niet de rankste, maar de sterkste schouders gaan de zwaarste lasten dragen, als het goed is. Sabiene doet helaas niet mee aan Next Top Model, of in haar geval de verkiezing tot Wiekes mooiste blondste, al zou Niek Erenst haar dolgraag voor de lens krijgen. Sabiene lijkt me als zeemeermin wel een mooi boegbeeld voor de aanstaande drakenbootrace. Kan ze mooi reclame maken voor Anne Marie lingerie. In tijdens van bezuinigingen word je toch soms uitgekleed.

De plaatselijke politiek staat in ieder geval in z´n hemd. De mond vol hebben over transparantie en dicht bij de kiezers staan en dan in een achternamiddag de atletiekbaan in Vroomshoop wegstrepen, het is en blijft onbegrijpelijk. Het is onbehoorlijk bestuur om een genomen besluit zomaar weg te poetsen, dat zonder de direct betrokkenen ook maar te horen. Zowel het CDA Twenterand als Gemeentebelangen Twenterand geven zo een verkeerd signaal af. IJsclubvoorzitter Fred Karsten hoor ik het al zeggen dat ze finaal door het ijs  zakken. En gelijk heeft ie. Je hoort niet alleen te weten hoe de hazen lopen, maar ook dat hardlopers echt geen doodlopers zijn. Onbehoorlijk bestuur is als vloeken in de kerk van de gemeentepolitiek.
Op de website van TC Tubantia roeren nu opeens de tegenstanders van de locatie van een atletiekbaan in Vroomshoop zich. Veelal anoniem en dat is jammer en in feite laf. Kom er dan openlijk eerder voor uit dat je die baan niet op z´n plek vindt in Vroomshoop. Het komt ook zo respectloos over voor bestuurders van AV Twenterand, die het beste met de atletieksport voor hebben.

Katholiek Vroomshoop beleefde ook een vreugdevol en ook gedenkwaardig weekend. Eerst kreeg Harry Uitzetter de pauselijke onderscheiding Bene Merenti voor zijn jarenlange inzet binnen de leefgemeenschap St. Willibrord. Niet gauw krijgt iemand een ovatie tijdens een viering. Harry is daar ook de man niet naar, maar toch deed het hem veel. Hermanno Martino, zoals in de oorkonde staat, heeft z´n sporen verdiend en het mooie is dat ook echtgenote Wilma, de zonen Tom en Han en dochter Kim ook zo actief meedoen. Het drieluik kerk, de Smoezen en Sportlust is nog net niet heilig. Harry heeft zelfs al voor de politierechter gestaan, toen hij drie keer veel te hard reed op de weg van Vroomshoop naar het bisdom Utrecht. De rechter noemde Harry zelfs een gevaar op de weg. Nu zegt een niet ingewijde misschien iets in de trant van Dom Bis. Maar toch, dat tekent de gedrevenheid van Harry om iets voor elkaar te krijgen voor iets wat z´n hart heeft en wel de katholieke leefgemeenschap Willibrordus.
Onze Lieve Heer had een mooie timing in petto, want twee dagen na dit huldeblijk promoveerde het bijna 60 jarige Sportlust ook nog eens naar de vijfde klasse. Dan denk je terug aan pioniers aan Jans Zandbergen, Johan en Thea Ernst en aan Bernard Mertens en dan weet je dat dit een ideaal jubileumgeschenk is voor voorzitter Herman Haverkort c.s.

Deze week stond ook in het teken van het afscheid van Bernard Kobes, waarnemend burgemeester van de gemeente Twenterand. De cirkel is rond gekomen in zijn geliefde Vriezenveen, waar hij destijds als gemeenteraadslid begon. Het immense netwerk van Bernard Kobes bleek uit de keur aan gasten, waarbij verschillende Bekende Nederlanders. Maar ook verschillende Gewone Vroomshopers waren van de partij en uit alles bleek dat de afgelopen negen maanden vruchtbaar waren geweest als burgemeester en als burgervader.
 We hopen dat Cornelis Visser zich ook zal manifesteren als een burgemeester met kennis van zaken en gevoel voor mensen. Roel Koster kreeg als kersverse locoburgemeester de ambtsketting omgehangen, over een politieke bliksemcarrière gesproken.
Mooi was ook dat de oud-burgemeesters van Den Ham en oud-Vroomshopers Hans van Overbeeke en Bert Meulman ook bij dit afscheid waren. Voeg hierbij de toespraak van wethouder Johan Oordt, de bijdrage van volksdichter Jan Lindenhovius en de leidende rol van de onderkoning Henk Veurink oet ´n Ham, ja, dan besef je opeens dat we een actief volk vormen. Maar dat wisten we al.  
  



Reacties:
Beste Hendrik,

Hendrik van de Scholle is een "anonieme" naam waarachter jij je echte identiteit verschuilt. "anoniem" schrijf jij hier over het wel en wee van de gemeente, geen enkel probleem mee hoor. Wel heel erg hypocriet dat je de reacties op tctubantia afdoet als laf. Waarom plaats jij hier geen stukjes onder je eigen naam? Precies, zoals ik me niet openlijk bekend maak doe jij het ook niet. Zullen we dat dan ook maar "laf" noemen?

Het is niet belangrijk wie ik ben en het is niet belangrijk wie jij bent. Achter de schermen heb ik heel veel gedaan voor de atletiekvereniging. De baan was ingepast op het sportpark in Westerhaar en gaf ook veel voordelen voor de daar aanwezige sportverenigingen. Vele jaren is er gesproken en gemasseerd om alle neuzen 1 kant uit te krijgen, alles was in kannen en kruiken totdat mevrouw S. Berents zich er mee ging bemoeien. Resultaat, tweespalt binnen de vereniging, een kopschuw college, boze buurtbewoners van het Zandstuvebos enz.

Verschillende personen binnen de club hebben aangegeven dat ze in september een nieuwe vereniging gaan oprichten. Een club die eigenlijk al te klein is om de huur op de hoesten van een baan van 750k dreigt dus uiteen te vallen.

Beste Hendrik, als bestuurder kun je dan niet anders dan het plan op te schorten en te wachten totdat er weer eenheid is binnen de club. Nog afgezien natuurlijk van het feit dat er miljoenen moeten worden bezuinigd en het een hele prestatie zou zijn als het college er in slaagt om bestaande voorzieningen open te houden.

De tijd van "recht hebben op" is voorbij. Verder heb ik geen enkele financiele onderbouwing gezien waaruit blijkt dat het verantwoord is om 750.000,= gemeenschapsgeld uit te geven aan een club van nog geen 200 mensen die ook nog eens dreigt uiteen te vallen. Kijken we naar omliggende gemeenten met een atletiekbaan dan zien we ook nog eens dat daar ook al jaren veel geld bij moet.
 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]