woensdag 17 februari 2010

 

Het lek nergens op in de politiek.

De gezichten van de LOG-bestrijders Jan Veldhuis en Douwe Bouma voorspellen weinig goeds. Nog sterker: ze staan op onweer als ze het gemeentehuis in Vriezenveen betreden.  Ze zien de bui al hangen: de boerenzoon Visser uit Middelharnis wordt de volgende burgemeester In Twenterand. Kan oud Avebe-leider Eltjo “Witlof” Haselhoff, de huidige lijstduwer van Gemeentebelangen Twenterand, zijn verrassende comeback in de politiek en dan als als wethouder maken. Het zit vast gebakken met die beide earappels, de oale en de neije. Ook altijd goed  voor de handelsbetrekkingen met Europa en China.
De naam van de CDA’er Visser zingt dankzij de onderzoeker Han Pape van de Roskam rond in het gemeentehuis van Twenterand. De raadsleden zijn bijna zonder uitzondering in staat van grote opwinding.
Hadden ze zich de afgelopen vier jaar maar zo druk gemaakt, denk je dan.
Dan had het activiteitencentrum met het Twenterand-theater in Vroomshoop al voor de helft gestaan. Ik vraag aan de bode waarom er niet met de raadsvergadering wordt begonnen. De raadsleden vergaderen nog achter gesloten deuren en met een enkel armgebaar wijst de bode me op de Vromshoop-zaal. Daar meen ik wat verhitte gezichten door het weinig transparante glas te ontwaren.
Zelfs lekt wat water uit de zaal, dat lijkt wel op angstzweet.
Inderdaad: achter gesloten deuren. De staatsgeleerde Thorbecke zou zich in zijn graf omdraaien. Openbaarheid is licht en geheimhouding duisternis, dat waren zijn wijze woorden.
visser in urk!


Eindelijk, daar komen de raadsleden aan slenteren en burgemeester Kobes opent de speciale raadsvergadering. Eerst het ambtsgebed, waarin om wijsheid wordt gevraagd om voor de burgers goede besluiten te nemen.
Wie regeert dient en wie dient regeert, nietwaar?
Dan  deelt de burgemeester mee, dat door de publicaties het nu tijd is om vervroegd met de verlossende mededeling te komen.
Een moment van glorie voor de CH-leider Gerjan Smelt, die als voorzitter van de vertrouwenscommissie ook direct de woorden “Met grote vreugde” in de mond neemt, alsof er een geboorte wordt aangekondigd. 
Dan wordt gemeld dat de oud-Euro parlementariër en Zeeuwse boer Cornelis Visser nummer 1 op de voordracht staat. Vragen? Geen vragen. De vergadering is na minder dan 5 minuten afgelopen.
En het lek uit de vertrouwenscommissie dan? Han Pape was er stellig in: het lek zit bij het CDA. Iedereen houdt z’n mond. Commissaris der Koningin Geert Jansen overweegt zelfs en onderzoek bij het openbaar Ministerie. Dat is nogal wat! Waarom ook niet meer over de nieuwe burgervader verteld? Nu moet iedereen het met een A-4tje doen.
Als je mekaar niet meer vertrouwen kan, war blijf je dan meneer?
Maar nog meer geldt: deze vertoning “lek” nergens op. Waar is de transparantie gebleven? Lokale democratie betekent toch verantwoording afleggen? Waarom deze stiekeme schertsvertoning, waarbij de belangstellende burgers voor Piet Snot op de publieke tribune zitten?
Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken gaf vorige week een terecht advies aan de raadsleden: “Donder de papieren weg en ga eens naar de burgers toe”.  En verder: “”Schei toch eens uit met al die vraagjes aan het college en geef ze bestuursopdrachten mee”.
Uit m’n hart gegrepen en de raad verwordt steeds meer tot een papieren tijger, die vooral in de eigen en kooi, genaamd het gemeentehuis, rondsluipt. 
Nu de gemeenteraadsverkiezingen naderen, wordt het steeds lachwekkender.  Trudy van Nederpelt van de VVD vraagt de kiezers op haar te stemmen omdat ze vrouw is.
Jammer dat het liggend naakt niet meedoet, denk je dan. Ja, de Smoezen deden hun actie met de steen der wijzen bij De Stobbe van enkele jaren geleden nog eens dunnetjes over. Wij houden van de naakte waarheid en van actie.
De sluwe vos Frank Stolte beijvert zich in deze tijd ineens voor allerlei verkeersmaatregelen in zijn woonplaats Den Ham. Frank kent als geen ander de wegen om op het juiste moment in de picture en in de raad te komen.
Ach, wat zijn ze ineens allemaal actief, die politici. Doe eens Normaal, denk je dan, en die groep komt tenminste nog in het Front. Ook komt Jannes bij de Oranjevereniging Vroomshoop en wordt het glazen café in ere hersteld. Cultuur leeft volop in Vroomshoop, heel wat meer dan de politiek. Dat is zo helder als glas. 

Labels:


Reacties:
Als aanvulling:
er staan weer protestborden langs de Noorderweg, Tonnendijk en in Geerdijk. Uiteraard tegen de komst van varkensflats en ander ongerief. Ons Provincie bestuur heeft kennelijk een ramkoers uitgezet om de gemeenten Wierden en Twenterand en ook het dorp Geesteren "mores" te leren. Kennelijk zijn de (financiele) belangen zo groot dat men ondanks 11 doden t.g.v. de biopindustriele activiteiten toch door wil gaan met het volplempen van de zandgronden met bioindustrie. Waar lijkt dat op?

Kiezers : denk goed na over Uw komende stemgedrag. Weet aan welke partij we deze narigheid te danken hebben.....en stem er vooral niet op.
Verder info: kijk op de VROM-site.

Florijntje
 
Gisteren, 23 feb 2010, ook de uitzending gezien op Nederland 1? Goed he, hoe de VROM mensen hun standpunt weergaven. Zakelijk en correct.
Ook hoe Hertsenberg de slachtoffers van de bioindustrie benaderde verdient alle lof.

Verder vond Florijntje de bijdrage van de "Tonnendijk" boer erg goed. Een kerel naar mijn hart. Die man gaf aan waar de schoen wrong. Ook hij is straks slachtoffer van het CDA beleid en staat bij de eerste de beste varkenspest crises met lege handen: geen vee meer en geen bedrijf meer.

Verder hebben we geleerd door deze uitzending dat NIEMAND, maar dan ook echt NIEMAND in Twenterand moet gaan stemmen op het CDA.

Weet, waar we de problemen en komende narigheid aan te danken hebben!!!!

Dus
DENK NA....STEM NOOIT WEER CDA

Florijntje
 
====CDA-raadslid Johannes Schipper van de gemeente Twenterand heeft spermarietjes laten bedrukken met zijn naam en partij er op.=====

Worden de burgers van Twenterand ook nog eens op die manier door het CDA "genaaid".

Met excuses voor de "platte tekst" die u me ongetwijfeld in dit speciale geval niet euvel zult willen duiden....

Het CDA moet wel heel erg in de problemen zitten als je dit soort zieke akties nodig hebt om de verkiezingen te winnen. Bioindustrie in optima forma. Gekker kan het niet.


Florijntje
 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]