dinsdag 17 november 2009

 

Voor onze Alberto is niemand veilig

Laten we wel zijn: de stichting welzijn Twenterand wordt toch helemaal niet serieus genomen dor het gemeentebestuur van Twenterand. Nu ligt er weer een vernietigend oordeel van de Overijsselse Ombudsman. In TC Tubantia rekende Johan Riezebos af met het gek(r)onkel in de Vriezenveense slangenkuil. De voormalige ad-interim directeur van de stichting Welzijn Twenterand noemde man en paard en maakte duidelijk dat zijn opvolger Marcus Elzinga het slachtoffer is van de intriges. Gevolg: nog minder middelen en jeugdinlopen. En dan die politici straks maar klagen over die jeugd, die zich niet gedraagt.
Intussen loopt Hammenaar Chris Walraven zich met een persoonlijke voorkeursactie warm voor een raadszetel en maakt duidelijk dat de gevestigde orde van zijn VVD hem eigenlijk de nek wil omdraaien. Zo zie je toch een gebrek aan gezag binnen die partij en dat laat Walraven in feite zien. Benieuwd of de VVD-top en -familie hem al met de nek aankijkt.
Wat dat betreft is het opstappen van de gepasseerde brulboei Warner Roozeboom bij de Gemeenschapspartij Twenterand meer voorspelbaar. Fractieleider Albert Engels reageerde nauwelijks, omdat hij Warner niet wil beschadigen. Heel wijs en ook al loopt Roozeboom als vanouds rood aan, hij strijdt een verloren strijd. Als het vertrouwen weg is, is het gedaan. Desnoods gaat Warner verder als een eenmansfractie. Dat vind ik nou zwak, want je zit er toch niet voor jezelf. Tegen je verlies kunnen, het blijft moeilijk.
Dan heb ik meer respect voor onze k’naalse Henk Nieboer, voormalig fractieleider van het CDA Twenterand. Hij overleefde een zorgvuldig door het Vriezenveense smaldeel opgezette coupe niet, maar bleef op z’n post. Het CDA is de laatste tijd opvallend rustig en weet dat als je geknipt of geschoren wordt, je stil moet zitten. De rimpels in de vijver bij de andere partijen worden vast met enig leedvermaak aangezien.
Het lijkt wel op de landelijke partij, waar fractieleider Pieter van Geel c.s. van het CDA een eventuele deelname van de Partij van de Vrijheid aan een volgend kabinet niet uitsluit. Destijds legde die houding ten opzichte van het fenomeen Pim Fortuyn het CDA electoraal ook geen windeieren. Niemand uitsluiten, inderdaad, maar wel de moslims, foute boel.
Zanger en cabaretier Herman van Veen was even niet zo vrolijk, zo vrolijk en vergeleek de PVV qua democratisch gehalte met de NSB. Nou, dat heeft ie geweten en ontelbaar vele haatmails kwamen zijn kant op. Wild, Wilders en kats verwilderd wordt onze samenleving op deze wijze.
Onze oud-Vroomshoper “undercover” Alberto Stegeman scoorde weer eens goed en dan niet bij z’n oude liefde Vroomshoopse Boys. De beveiligers van het koninklijk paleis stonden in hun hemd en niet alleen de edele viervoeter van Koningin Beatrix brieste. Is er nog iemand veilig voor onze Alberto? We mogen trots op een van onze zonen zijn voor zijn onthullende programma’s, die ik hoger schat dan die geruchtenmachine van Peter R. de Vries.
Inderdaad het kan vriezen of dooien. De ijsclub Vroomshoop vierde afgelopen weekend op een ongekende gezellige en hartverwarmende wijze z’n 40 jarig bestaan en dat werd geen snertdag. De reanimatie van de club van de nieuwbakken voorzitter Fred Karsten is indrukwekkend te noemen.
Daar wordt echt een de weg geTimmerd in het Zandstuvebos. De ouwe taai-taaie Sinterklaas kwam met z’n Pieterbazen hoogstpersoonlijk op bezoek en een van die knechten leek verdacht veel op Prins Jeroen 1 Geerdink. Die nam dezelfde avond afscheid als Prins in het memorabele 150ste levensjaar van Vroomshoop.
Prins Tom 1 Koorman en adjudant Han Uitzetter werden zijn opvolgers. Mooi om te zien hoe de energieke jongere generatie over het Smoezenrijk heerst, dat geeft moed en vertrouwen voor de toekomst. Tot slot: onze eigen Klaas Dragt uit de Boshoek won dinsdagavond het Twenterand dictee, nadat hij vorig jaar nog samen met Couzijn Bos uit Vriezenveen in de barrage verslagen werd. Dit is geen coup, een staatsgreep en een lettergreep tegelijk: een taalkundige revolutie. Klaas is de baas en Dragt heeft nu echt de macht. Wie zei daar dat de Boshoek saai is?

Reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]