maandag 23 november 2009

 

Onze Joop zorgt voor hoop in Vroomshoop

Vroomshoop heeft blijkbaar afgedaan bij het CDA Twenterand. Na de eerdere weinig verheffende eliminatie van fractieleider Henk Nieboer telt de op een na grootste kern van de gemeente nog uitgerekend één Vroomshoopse kandidaat bij de eerste tien van de advieslijst van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op de vijfde plaats staat nog Annie Ribberink, die al jarenlang deel uitmaakt van de CDA-fractie. Hervormd Vriezenveen domineert als nooit tevoren en de Griekse oudheid bekende coöptatie (omring je met geestverwanten) is in “ere” hersteld. Uiteraard roept de nieuwe CDA-fractieleider Couzijn Bos om het hardst dat een woonplaats niet meetelt. Welke Vroomshoper gelooft hem nog? Er zijn tenslotte 5 Vriezenveense kandidaten onder de eerste acht. “Daar kijken we niet meer naar, zo zitten we niet in elkaar”, zo merkte Couzijn Bos publiekelijk op. De waarheid ligt in het midden, maar geografisch niet langer van de gemeente Twenterand, als het aan het CDA ligt.
De honden blaffen, maar de karavaan trekt verder. Misschien kunnen we nog een voorkeursactie beginnen voor de Vroomshoopse dominee Joop Dijkstra, die het magische getal van 14 op de lijst heeft gekregen. Deze geïnspireerde K’naalse pleit altijd voor het sociale profiel van het CDA. Hij verdient onze steun: “Doe normaal en stem op de kwaliteit van ’t Kanaal” of “Joop zorgt weer voor hoop in Vroomshoop”. Dat zijn mooie stemadviezen, of niet soms?
Het is 1 minuut voor 12, nu de centrumvisie van Vroomshoop op 1 december weer in de raad wordt besproken. Een onverlaat heeft de steen der wijzen, door de Smoezen neergelegd ter ere van ons aanstaande Dr. Oskam-theater zorgvuldig met een laagje verf besmeurd. Zelfs die steen is niet veilig voor de tegenkrachten, die de vooruitgang van ons dorp in de weg staan.
Het centrale kantoor van accountant De Jong&Laan dreigt nu ook te verhuizen naar Almelo. Dat betekent welhaast een slagaderlating voor ons dorp. We zijn juist die dienstensector sterk aan het ontwikkelen: at your service. Ik hoop dat het gemeentebestuur van Twenterand deze functie aan de Koningin Beatrixlaan kan behouden. En zo niet, maak er dan maar een sociaal-cultureel centrum met een theater van.
Laten we dan maar in vredesnaam met een schone luier beginnen, anders kan het een tetanuskwelling worden, vrij naar Mrs. Malaprop.
Maar schoon genoeg van dit alles, het wordt weer tijd voor wat vrolijker en ook doorleefder verhalen. Zoals het afscheid van het illustere bestuurlijke duo voorman Henk Schuurman en secretaris Wim Heezen, die samen tachtig jaar onze duivenclub De Luchtsport Vroomshoop. hebben geleid. Geweldige doem’nkeals en uit het juiste hout gesneden. Henk Schuurman (79) onderscheidde zich ook al als voorzitter van het MCC en was en is maatschappelijk heel direct bij veel zaken betrokken, petje af!
Dan Wim Heezen (77), ook al zo’n actief en “bevlogen” persoon, die enkele rake quotes recht vanuit z’n hart aan TC Tubantia toevertrouwde. “Bij onze club is het mooie dat je allemaal gelijk bent, wie of wat je ook bent. Hier hoef je niet op je woorden te letten en dat is heel wat anders dan in de gemeenteraad”.
Een waarheid als een koe en omdat het bij zo’n duivenvereniging juist niet om aanzien, macht en status gaat, is het ook zo gezellig. Gewoon zijn en blijven: het is en blijft bijzonder.
Dat zijn de juiste emoties en drijfveren. Dat zie je ook terug bij zo’n actie voor het Afrikaanse Namibië van het afgelopen weekend. In het Noordik waren 38 leerlingen 24 uren achter elkaar actief met hun computergames en dat is weer de jeugd op z’n best.
Met de opbrengst wordt bijgedragen in de aanschaf van een bloedgasmeter, hard nodig in de ziekenhuizen. Aids en HIV horen helaas bij het leven en ook bij de dood van vele nog heel jonge kinderen.
Biologie-docent Johan Hollink van Het Noordik was samen met z’n vriendin, die arts is, in die ziekenhuizen en bij die hartverscheurende verhalen draait je maag om. Kom op, die 7000 Euro voor die bloedgasmeter moet er toch kunnen komen dit jaar.
Het glazen café Kremer gaat dit jaar niet door, dus dat moet kunnen, Vroomshopers! Voor nadere informatie: www. noordik-LAN.nl Zo raak je pas echt in de goede stemming aan het eind van dit voor ons dorp zo historische jaar 2009. En om nog even een slipje van de luier van Mrs. Malaprop op te lichten: als deze actie nog dit jaar lukt, dan staan we gewoon triplex. Of zoiets.

Reacties:
Uit het Hart (van Vroomshoop) gegrepen. Vroomshopers aller landen, verenigt u!
Wanneer en waar is de oprichtingsvergadering van de Dorpsraad?
 
Ik zal een buitenland afdeling oprichten!
 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]