maandag 13 juli 2009

 

Het beste moet nog komen voor Vroomshoop


Ware oerkreten en doffe dreunen waren er afgelopen zaterdag te beluisteren op het volgepakte Oranjeplein in Vroomshoop.. Gelukkig geen Neanderthalers, Hottentotten, Bosjesmannen of woeste Noormannen, die een ander de schedel insloegen.
Het ging er vreedzaam aan toe, en ook “vreetzaam”. Onder de tribunes van de finale van de sterkste man leek het wel een vuilnisbelt. Gelukkig waren de noeste werkers van de Oranjevereniging Vroomshoop direct na afloop ter plekke voor een snelle veegactie. Het blijft echter verbazingwekend hoe van alles wordt weg geflikkerd. De grootste vervuiler blijft de mens zelf.
Terug naar het spektakel met inderdaad het nodige spek op de botten.van de stoere deelnemers. Kettingen en tatoeages scoorden hoog en het is altijd weer mooi om deze vleesgeworden macho’s en spierbundels met aanhang te zien. Maar liefst 3 onberispelijk geklede strenge beveiligingsmedewerkers bewaakten het VIP-terras. Ze hadden een V op hun pak staan, dat staat voor Vrede in een Vreselijk Veilig Vroomshoop. Wat overdreven dit gedoe, maar goed, organisator Marcel weet waar Abraham de Mosterd haalt. Je zou eerder een romantische Simson-figuur verwachten achter de Irenekerk, al maakte de winnaar Simon Sulaiman, ook al is ie kaal, ook een verpletterende indruk.


Onze hero Jarno Hams bewoog zich op krukken voort, maar hij was niet gebroken. “Volgend jaar komt er een andere winnaar”, riep Jarno strijdlustig in de microfoon. Je zag de concurrenten ineen krimpen bij deze gespierde taal.
Het prachtige panorama van 150 jaar Vroomshoop stond wat bescheiden achterop het Oranjeplein opgesteld. Die wagen van transporteur De Haan had ingezet moeten worden bij een van de onderdelen. Inderdaad: bij het vrachtwagentrekken, dat was echt een gemiste kans.
Zo, de helft zit er op, even bijkomen van een enerverend half jaar. Nu al kan worden vastgesteld dat we een fantastische jubileumviering beleven. Het scholenproject verleden, heden en toekomst van Vroomshoop, het vliegerfeest, Keep them rolling, Bekiek ’t maar en Brandweermuseum, Geloven langs het kanaal, Koninginnefeest., PK dag en Vlootshow, de Dijk, FC Twente, Monopolytocht voor Kika, en ga zo maar door: het was geweldig!
En het beste moet nog komen! De Drakenbootrace, versierd en verlicht Vroomshoop, de grote reünie, de feestweken, de kermis, de ondernemersbeurs, de grote triatlon en ga zo maar door. Na die feestweken zijn er ook nog de nodige highlights, waarbij het mega projectkoor, de Vroomshoopse Revue, het Oranjecongres en de Jostiband. Het kan niet op!
De Diamant in Twenterand mag gezien worden en schrijft historie. Vroomshoop gaat mee in de vaart der volkeren.en staat in het centrum van de belangstelling. Maar het eigen aanstaande centrum houdt helaas geen gelijke tred met deze hoopvolle ontwikkeling. De Harmonie Vroomshoop vindt als huidige grootgebruiker van het MCC de huurprijzen van de nieuwe Stobbe vooralsnog veel te hoog. Ook worden vraagtekens gezet bij het nieuwe theater, dat volgens voorzitter Jan Kriekjes c.s. niet volwaardig oftewel hoogwaardig is. Van harte hoop ik dat de partijen er in harmonie uitkomen. Een kater na het grote feest is het slechtste dat ons kan overkomen. Dan wordt het een wreed ontwaken na 2009.
Laten we klaarwakker blijven en samen een oplossing vinden. De centrumvisie van Vroomshoop mag wat mij betreft inzet van de komende gemeenteraadsverkiezingen worden. Vroomshoop heeft dit meer nodig dan ooit.
De waarnemend burgemeester Bernard Kobes mag daarvoor straks ook best een tandje extra bij zetten. Hij weet als erkend wielerliefhebber wat het is om bergop en een goede finale te rijden. Bij tegenwind leer je fietsen, toch?!

Reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]